• Menu
  • Menu

Espresso martini oppskrift

Espresso Martini er en sofistikert cocktail som kombinerer den kraftige smaken av espresso med den fyldige sødmen av kaffelikør og en skvett vodka. Denne forfriskende og koffeinholdige drinken er en favoritt blant kaffe- og cocktailentusiaster over hele verden. Den litt særegne smaken gjør at den ikke passer for alle, men det vet du ikke før du har prøvd den.

Historien bak Espresso Martini:

Espresso Martini, eller Vodka Espresso som den også kalles, har sin opprinnelse på 1980-tallet i London. Historien sier at cocktailen ble oppfunnet av en legendarisk bartender ved navn Dick Bradsell. Bradsell hadde en kunde som ba om en drink som kunne “vekke henne opp og deretter gi henne et smell.” Bradsell blandet deretter vodka, kaffelikør og fersk espresso og vips var Espresso Martini oppfunnet.

Coctailen het i starten “Vodka Espresso”, men ble senere omdøpt til “Espresso Martini” på 1990-tallet da cocktailen begynte å vinne popularitet utenfor Storbritannia.

Oppskrift på espresso martini:

Ingredienser:

  • 45 ml vodka
  • 30 ml kaffelikør (som Kahlua eller Tia Maria)
  • 30 ml fersk espresso
  • 10 ml enkel sirup (valgfritt)
  • Isbiter
  • Kaffebønner til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Lag en fersk espresso og la den avkjøles til romtemperatur.
  2. Fyll en cocktailshaker med isbiter.
  3. Tilsett vodka, kaffelikør og fersk espresso i cocktailshakeren. Hvis du foretrekker en søtere cocktail, tilsett enkel sirup etter smak.
  4. Lukk cocktailshakeren og rist godt i 10-15 sekunder for å blande ingrediensene og kjøle ned drinken.
  5. Sil blandingen over i et avkjølt martini-glass ved hjelp av en finmasket sil for å fjerne isbitene.
  6. Pynt med noen flytende kaffebønner på toppen av skummet for en dekorativ touch.
  7. Server umiddelbart og nyt den forfriskende og koffeinrike smaken av Espresso Martini!

Skriv en anmeldelse

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *