• Menu
  • Menu

Black Russian

Black Russian er en enkel å lage, men sofistikert cocktail som kombinerer kraftig kaffe med den rike smaken av vodka og et hint av sødme fra kaffelikør. Denne dunkle og delikate drinken er perfekt for deg som setter pris på kaffesmak i cocktailform. Her er oppskriften på hvordan du kan lage din egen Black Russian, sammen med litt innsikt i dens opprinnelse.

Historien bak Black Russian:

Historien vil ha det til at Black Russian ble oppfunnet i 1949 i Brussel av en bartender ved navn Gustave Tops. Den opprinnelige oppskriften besto bare av to ingredienser: vodka og kaffelikør. Navnet “Black Russian” antas å komme fra vodkaens opprinnelse og den dype, mørke fargen på cocktailen.

Siden den gang har Black Russian blitt en klassiker innen cocktailverdenen og har inspirert flere varianter, inkludert White Russian som legger til fløte eller melk i blandingen.

Black russian oppskrift:

Ingredienser:

  • 50 ml vodka
  • 30 ml kaffelikør (som Kahlua eller Tia Maria)
  • Isbiter
  • Kaffebønner til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Fyll et glass med isbiter.
  2. Tilsett vodka i glasset.
  3. Hell kaffelikør over vodkaen.
  4. Rør forsiktig for å blande ingrediensene sammen.
  5. Pynt med noen flytende kaffebønner på toppen av cocktailen for en ekstra dekorativ touch.
  6. Server umiddelbart og nyt den delikate smaken av Black Russian!

Skriv en anmeldelse

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *